Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KNVTS Lecture: Digital 3D excursion on board ASRV Nuyina

2021-12-16 @ 19:30 - 21:30

This lecture is in Dutch.

Digitale 3D excursie aan boord van ASRV Nuyina, organised by the KNVTS Afdeling Zeeland.

Deze lezing/excursie kan ook via Teams worden gevolgd. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: j.broekhuijsen@damennaval.com

Gedurende de bouw van het Nuyina ook wel ASRV (Antarctic Supply Research Vessel) is er gebruik gemaakt van 3D scan technologie om de bouw in kaart te brengen. Van de machinekamers tot aan dek 5 zijn alle ruimten in kaart gebracht. Daardoor is het mogelijk om virtueel door dit schip heen te lopen. Dat zullen we gaan doen onder leiding van Joop Noordijk (project directeur ASRV) met hulp van Jochem Nonhebel (3D scan specialist).

Samen zullen we langs de onderzoeksruimten, meters hoge motoren en nog heel veel meer ‘lopen’. Joop zal daarbij achtergrond informatie geven. Het schip dat werd gebouwd onder yard number 417 is grotendeels gebouwd in Galati in Roemenie, maar door turbulentie rondom corona is besloten om de laatste bouwfase in Vlissingen te laten plaatsvinden. Ze is 160.3 meter lang, 25.6 meter breed en heeft Polar class 3 icebreaker+. Met een waterverplaatsing van 25.500 ton en twee 9.600kW hoofd dieselmotoren kan zij een snelheid van 16kts bereiken.

Ook kan er gevaren worden in een stille diesel elektrische modus op vier generatoren en 2 elektromotoren. De gecombineerde modus (diesel direct + PTI) wordt gebuikt voor ijs breek operaties waarbij ze in staat om door 1.65 meter dik ijs te breken met een snelheid van 3 knopen.

Een unieke kans om aan boord te stappen van de ASRV Nuyina, die inmiddels in Australië is aangekomen.

Details

Date:
2021-12-16
Time:
19:30 - 21:30
Website:
https://www.knvts.nl/index.php?page=4003&sid=1

Organizer

Online