Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KNVTS lecture: Caterpillar’s roadmap for the maritime energy transition

March 28

Please note, this lecture will be in Dutch.

Caterpillar en Pon power delen de bredere zorg in de samenleving over klimaatverandering en ondersteunt de maritieme industrie in haar zoektocht naar succesvolle oplossingsrichtingen voor klimaatneutraliteit. De energietransitie in de maritieme industrie kan in dit opzicht wel meer inclusiviteit, diversiteit en een open uitwisseling van nieuwe ideeën gebruiken. Hoe kunnen batterijen en brandstoffen elkaar bijvoorbeeld effectief ondersteunen?

Welke brandstof-opties zijn er nu en in de toekomst beschikbaar. Waar liggen knelpunten en onzekerheden en hoe kunnen we daar als industrie op een pragmatische en rationele wijze mee omgaan? Hoe onderscheiden we zin van onzin, maar ook wat zijn nu de valkuilen die we moeten ontwijken onder weg naar klimaatneutraliteit, in welk tempo moet deze plaatsvinden en waar kan deze eventueel versneld worden?

Caterpillar is een toonaangevende fabrikant van moderne elektronisch gestuurde high-speed verbrandingsmotoren voor de maritieme industrie. Samen met haar dealer-netwerk, zoals Pon Power in Nederland, ondersteunt ze scheepseigenaren over de hele wereld. Of het nu om een baggerschip, binnervaartschip, sleepboot of een visserschip gaat, Caterpillar en haar dealers hebben passende oplossingen voor ieder toepasssing in de maritieme sector.

Marinus Jansen(1979) is Global Marine Technology Steward bij Caterpillar Inc. en geeft duiding aan bovenstaande vragen. Marinus Jansen voltooide in 2005 zijn opleiding Maritieme Techniek aan de TUDelft en maakt bij Caterpillar onderdeel uit van het Marine Innovation team dat 3 jaar geleden is opgericht.

Venue

De Machinist
Willem Buytewechstraat 45
Rotterdam, Netherlands
+ Google Map