Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

National Tugboat Days Vianen 2023

2023-05-18 - 2023-05-20

Please note, this is a Dutch event.

Kom naar historisch Vianen en geniet van dit unieke nautische evenement. Voor groot en klein is er van alles te beleven. De Nationale Sleepbootdagen vinden voor de 13e keer plaats in Vianen en daar zijn we enorm trots op. In 2017 trok het evenement zo’n 90.000 bezoekers uit alle hoeken van Nederland.

Eens in de twee jaar is Vianen de tijdelijke thuishaven van ruim 200 historische motorsleepboten uit de VDMS-vloot. In het Hemelvaartsweekend (18, 19 en 20 mei) zorgen de boten in Vianen voor een boeiend en kleurrijk schouwspel. Tijdens verschillende demonstraties laten de schippers zien waar ze met hun sleepboten toe in staat zijn. Met krachtmetingen en behendigheidsproeven vermaken en imponeren ze jong en oud. Sommige monumentale sleepboten zijn toegankelijk voor publiek.

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen is het feest in Vianen en is er in en om het historische centrum van alles te zien en te doen. Slenter bijvoorbeeld langs de kraampjes op de braderie of over de kunstmarkt, luister naar verschillende optredens, pak een terrasje en ga ’s avonds dansen in de feesttent. Houd de media, onze socials [link] en deze website in de gaten voor het programma.

Details

Start:
2023-05-18
End:
2023-05-20
Website:
https://www.oranjeverenigingvianen.nl/evenementen/sleepbootdagen/

Venue

Vianen
Vianen, Netherlands + Google Map