Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KNVTS lecture: 3D classification

2023-05-09

Please note, this event will be in Dutch.

Spreker: Nick Daniels, Bureau Veritas

Hoewel scheepswerven steeds vaker 3D-modellen van schepen gebruiken om het ontwerp en de constructie van schepen te vergemakkelijken, is het classificatieproces grotendeels 2D gebleven. Om klanten een manier van classificatie te bieden die aansluit bij de huidige ontwikkelingen, heeft Bureau Veritas 3D Classificatie ontwikkeld. Klanten profiteren van een ontwerp beoordeling die aansluit bij hun eigen tools en krijgen toegang tot een digitaal platform waarmee belanghebbenden over de hele wereld in gelijktijdig kunnen samenwerken.

Door uitsluitend een 3D-model te gebruiken – in plaats van te schakelen tussen 2D-tekeningen en een 3D-model – kan de kwaliteit van de data overdracht in het ontwerp en het beoordelingsproces worden verbeterd. Ontwerpers, scheepswerven, reders en surveyors kunnen gelijktijdig toegang hebben tot het online platform dat de kern vormt van 3D-classificatie. Daar wordt informatie uitgewisseld over de status en de klasse opmerkingen.

Het keuren van een 3D model heeft zeker voordelen heeft en zal de sector meer toekomstbestendig maken, maar zijn er vanzelfsprekend uitdagingen die overwonnen moeten worden. Onder andere de communicatie met de verschillende ontwerp software, het niveau van detaillering en de overdracht van opmerkingen naar de surveyor op de werf zijn bijvoorbeeld enkele aandachtspunten.

Naast het keuren van het constructief ontwerp in een 3D omgeving werkt Bureau Veritas eraan om nieuwe functies toe te voegen aan 3D-classificatie, waaronder (brand)veiligheid, stabiliteit en machinery. Op deze manier wil Bureau Veritas het classificatie proces zoveel mogelijk laten aansluiten bij haar klanten.

Locatie: Maritiem Instituut Willem Barentsz, Rengerslaan 8-10, Leeuwarden. Aanvang: 20:00 uur

Details

Date:
2023-05-09
Website:
https://www.knvts.nl/index.php?page=4117&sid=1

Venue

MIWB
Rengerslaan 8-10
Leeuwarden, Netherlands
+ Google Map